Het is gepast op deze webstek een eerbetoon te brengen aan Alfredo Marcucci zonder wie dit alles er niet zou zijn en wie mijn leven als muzikant en mens grondig beïnvloed heeft.

alfredo-web
Alfredo Marcucci

 

 

 

Na een intense carrière met de grootste Argentijnse tango-orkesten in de jaren 40 en 50,vestigde de Argentijnse bandoneonmeester Alfredo Marcucci zich in de jaren 60 in Vlaanderen. Hij was tevens vast lid van "Los Paraguayos" met dewelke hij in de jaren 60 en 70 verscheidene gouden platen veroverde en wereldwijd succes kende. Hij is voorts de grondlegger geweest van de revival van de Argentijnse tangomuziek in Europa begin de jaren 1980 mede door toedoen van Dirk Van Esbroeck en Juan Masondo met wie hij het ensemble Tango al Sur oprichtte. Begin jaren 1990 onderrichte hij de tangomuziek in Neufchâteau en Brussel en richtte hij het Belgische tango-orkest Veritango op waarmee hij tot kort voor zijn overlijden in 2010 door Europa toerde.

Zijn familie schonk het instrument dat hij bespeelde aan het MIM te Brussel waar het nog altijd te bezichtigen is.

We houden Alfredo Marcucci in herinnering als een uiterst bescheiden, genereuze en warme persoonlijkheid.  Hij kon deze karaktertrekken ook meesterlijk in zijn muziek uitdrukken.bandoneon-marcucci-mim