In Brussel verzorgt Pato Lorente sinds 2009 op regelmatige basis lessen tango-ensemble binnen het Deeltijds Kunstonderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. Deze lessen samenspel tangomuziek laten de leerlingen naast het samen leren musiceren ook de typische stijlelementen binnen de tangomuziek ontdekken.  Deze passen zij dan toe op nummers uit overwegend het traditionele tangorepertoire hoewel modernere stukken ook aan bod kunnen komen.

Logo Academie SAB

Bij gelegenheid komt een gastdocent uit Argentinië of Uruguay de lessen vervoegen om een specifiek instrument bij te staan.

  Enkele fragmenten uit het tango slotconcert 2017 gebracht door de leerlingen.

 

De lessen tangosamenspel zijn toegankelijk voor leerlingen vanaf de middelbare graad: piano, kontrabas, cello, altviool, viool, fluit, klarinet, saxofoon, zang, gitaar, bandoneon of accordeon.

  • Wanneer

    

   Brussel: wekelijks een uur op dinsdag- of woensdagavond van september tot juni

 

 • Waar

  Muziekacademie Sint-Agatha-Berchem (dinsdag)
  Koning Boudewijnplein 3
  B-1082 Sint-Agatha-Berchem (Brussel)
  Muziekacademie Sint-Agatha-Berchem, afdeling Groot-Bijgaarden (woensdag)
  Gemeenteplein 2
  B-1702 Groot-Bijgaarden (Dilbeek)
 • Inschrijvingen

  in juni
  einde augustus en begin september
  maandag tot vrijdag van 14u tot 19u en za van 10u tot 12u

 • Inschrijvingsgeld

  ongveer 305€/jaar voor volwassenen met vermindering voor jongeren, studenten, werklozen en mindervaliden; dit inschrijvingsgeld geeft recht op het volgen van zowel de instrumentles als de tangosamenspellessen

 • Inlichtingen

  Brussel

  +32 (0)2 465 16 05
  Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien. naar de muziekschool in Brussel.