HomeNieuwsEntertainmentNog geen zondagplannen? Ontdek de tango in Brussel

Nog geen zondagplannen? Ontdek de tango in Brussel

Wil je je in het zwoele Argentinië wanen? Rep je dan naar Flagey in Brussel voor de Belgische band Tango 02.

Tango 02 (ZeroDos) brengt op zondag 13 november zijn eerste album live in concert in Flagey, genaamd ‘Por eso’, wat zoveel betekent als ‘daarom’. Het wordt een meeslepend totaalspektakel, begeleid door live tangodans van het bekende Argentijnse duo Cristina Cortés en Cristian Taffarello.

Oudste Belgische tangoband

Het Orquesta Típica Tango 02 bestaat 25 jaar en is daarmee de langst bestaande Belgische tangoband. De groep heeft een repertoire opgebouwd van traditionele en hedendaagse tangomuziek en speelde al talloze optredens voor een dansend publiek. Het is de enige Belgische tangoband die originele tangocomposities schrijft rond het wisseltonige Rheinische bandoneon, het type instrument dat binnen het genre het meest gebruikt wordt in de streek van Rio de la Plata.

Vandaag is het tijd voor een eerste album, geheel in lijn met het karakter van de tangomuziek uit de Rio de la Plata, de streek van Buenos Aires en Montevideo: stedelijke populaire dansmuziek met vaak een vleugje eigenwijsheid en (zelf)spot. Waarom? Daarom! Of in het Spaans: Por eso.

Het tangospektakel vindt vandaag plaats in Flagey om 17 uur. Tickets koop je hier.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bxl/nog-geen-zondagplannen-ontdek-de-tango-brussel

ELDERS OP HET WEB

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels